keuzes maken

Ik ben een kind van mijn tijd, ik vind het vreselijk om te moeten kiezen. Ik leef namelijk met het grote verlangen om voortdurend vrij te kunnen zijn. En van zodra ik het gevoel heb dat ik na een gemaakte keuze bepaalde onvoorziene gevolgen dien te dragen, wil ik het liefst van al terug hollen in de tijd om daar een andere keuze te kunnen maken. Ja, ik denk dat er wat schort aan mijn notie van vrijheid..

Soms stel ik mezelf dus de vraag hoe mijn leven er momenteel zou uitzien als ik toen dit in plaats van dat gekozen had. Echt lang kan ik door een gebrek aan fantasie niet in die verbeelding verblijven. Te vaak maak ik vervolgens de klassieke fout om te beginnen googelen.. en ja, dan word ik vooral geconfronteerd met al wat ik niet gekozen heb. Een profiel op de sociale media dat laat zien hoe gelukkig ik lijk. Een carrière in rechte lijn. Een kind of twee.

Het kost mij dan ook behoorlijk wat innerlijke kracht om niet te stranden bij donkere gedachten,.. maar om integendeel de schoonheid van mijn grillig parcours te aanschouwen.

De passie waarmee ik met mijn hoofd van muur tot muur loop!  De kleurrijkheid van de builen die ik daarbij oploop! Dat moeilijke proces van keuzes moeten leren maken. En daarbij heel vaak “nee” te moeten zeggen, gewoon, door gebrek aan energie.